Starten på Sentrumssprinten
Starten på Sentrumssprinten

Sesongens andre konkurranse er historie, og denne gangen gikk turen til hovedstaden for Sentrumsløpet. Vi deltok for første gang i fjor, og når vi planla 2018-sesongen så var vi begge enige om å gjenta deltagelsen.

Stort

Sentrumsløpet er et stort arrangement, med flere distanser å velge mellom:

  • Sentrumsløpet for barn
  • Sentrumssprinten
  • 5km
  • 10km

Totalt fordelt på alle arrangementene var det over 9500 fullførende deltagere (over 11000 påmeldte). Vi deltok på milløpet, som er klart størst målt i antall deltagere (7839 fullførte i år). Sentrumsløpet er ikke det raskeste løpet, og det er greit å passe seg litt i starten da den går opp Slottsbakken. Om du er mosjonist og ikke holder litt igjen i starten så er det fort gjort å gå på en smell her. Når det er sagt så er det en fordel å løpe Sentrumsløpet med negativ splitt (andre halvdel raskere enn første halvdel). Årsaken er at løypa går oppover i starten, og nedover tilbake til målgang. 

Sentralt

Arrangementet foregår midt i tjukkeste sentrum av hovedstaden. Derfor er det svært enkelt å komme seg til og fra ved hjelp av kollektivtrafikk, så logistikken knyttet til deltagelse er veldig grei. Arrangørene er kjempeproffe, og alt virker tilsynelatende å gå på skinner. Vi har i alle fall ikke merket noe til arrangørtabber gjennom våre deltagelser. Når vi i tillegg ble velsignet med flott vårvær så bidro selvsagt dette også til at det ble en flott opplevelse.

Festen

Alle deltagerne og lokaliteten midt i hovedstaden fører til en massiv sammenstimling av mennesker på et relativt lite geografisk område. Når dette bindes sammen så får man som deltager en flott opplevelse med masser av tilskuere langs løypa, og god stemning. Løpet er kontrollmålt av Kondis, så du kan sette to streker under «persen» du eventuelt setter i Sentrumsløpet.

For alle

Antallet deltakere og ulike nivåer gjør Sentrumsløpet egnet for alle ambisjonsnivåer. Her deltar eliten side om side med ordinære mosjonister, og er garantert et flott løp å delta i om du ønsker å prøve deg på ditt første løp med startnummer på brystet. Et illustrerende bilde på dette er damen jeg observerte før start på 5km som «varmet opp» med en sigarett.

Vår opplevelse

Været slo som nevnt til, og viste oss hovedstaden fra sin fineste side. Løpet startet sent på dagen (1600) så vi lurte oss til en liten svømmeøkt på morgenen. Deretter reiste vi inn med god tid for å få en avslappet oppladning til løpet, med null stress. Det gikk helt etter planen, og vi fikk spist matpakka vår, levert bagen, og varmet opp i fred og ro før start. Tom Atle hadde noe optimistisk meldt seg på i puljen 39-42 minutter, og var forberedt på at dette skulle holde hardt. Det viste seg allerede på første kilometer at han ikke hadde vært alene om å være optimistisk. Snarere viste det seg at han klarte å henge bedre med enn svært mange i den samme puljen. Det endte med negativ splitt på 8 sekunder, og sluttiden 43.00 som holdt til en 133 plass i aldersgruppen 44—49 år. Sluttiden var en forbedring fra foregående år på ett minutt og 15 sekunder, som dengang ga en 167 plass i samme aldersgruppe. 
Marianne var ikke like fornøyd på tross av at hun satte en bestenotering på over to minutter i forhold til fjoråret. Årsaken til at hun følte det på denne måten handlet i stor grad hennes subjektive opplevelse av å mangle flyt.
Oppladningen til løpet var minimal, da vi trener for og har blikket fast rettet mot Ironman 70.3 i St-Pölten i Østerrike 27/5. Dette er vårt første viktige mål denne sesongen, og vi brukte Sentrumsløpet som en hardøkt i treningsforberedelsene til St-Pölten.

Våre karakterer:

Organisering  5stars 
Trasé 4stars
Arena 5stars
Persepotensiale 3stars 
Publikum 5stars
Service 5stars
   
Sentrumsløpet - en løpefest https://triathlonboka.no/images/sentrumsloepet.jpg Super User