Etter konkurransen. Foto: Nina Laukvik
Etter konkurransen. Foto: Nina Laukvik

Hove tri er nærmest å betrakte som en institusjon i triatlon-norge, og ble arrangert for første gang i 2009. Vi har deltatt to ganger (hhv. 2017 og 2020), og i år gikk Hove av stabelen helgen etter Lunde tri.

Turen til Arendal er noe lengre så vi gikk for overnatting ute på Tromøya for å unngå stress på konkurransedagen. Området hvor arrangementet går av stabelen er omtrent samme område som Hovefestivalen ble arrangert på da denne fortsatt fantes (R.I.P). For de som ikke kjenner Hovefestivalen kan vi opplyse om at dette er et skogsområde/leirområde med en tilstøtende campingplass. I likhet med Lunde tri hadde arrangøren av Hove tatt nødvendige smittevernhensyn, og det var flere vakter som utelukkende hadde til hensikt å sikre at smittevern ble overholdt på en god måte.

Svøm:

Sprint-svømmen er grei og oversiktlig, og saltvannet gir god oppdrift. Siden det blir små avstander på en såpass kort svøm er det lurt å ikke passere rundingsbøyene helt innerst og slåss om plassen. Vi valgte isteden å svømme en litt lengre linje og få den nødvendige roen.

Sykkel:

Syklingen på Hove går over to runder i lettkupert men også relativt lettsyklet terreng. Vi trives godt i traseén men liker ikke at den over et strekke går inne på en gang og sykkelvei. Der er det nemlig ganske trangt. I år bød dette heldigvis ikke på noen problemer, og vi kom oss gjennom på en grei måte. Ut fra T2 lå Tom Atle på tredjeplass av samtlige startende.

Løp:

En koronasommer med litt tilfeldig trening og lite løping gjorde det vanskelig å holde på tredjeplassen på løpingen. Løpingen på Hove går stort sett på skogbunn og i lettkupert terreng over to runder. Marianne gjorde en fin figur på syklingen, og løp inn til en andreplass totalt av jentene. Tom Atle endte til slutt på en 7. plass totalt, men ble raskeste over 50 år.

TA hoverun

Tom Atle løper så fort han kan på Hove, uten at det hjelper for å holde konkurrentene unna. Foto: Arrangøren.

Oppsummert

Vi tar med oss noen læringspunkter fra denne spesielle sommerens arrangementer.
1. Støtt opp om de lokale arrangørene, vi må holde liv i de lokale konkurransene.
2. De lokale konkurransene har sjarme i tonnevis
3. Sprint triatlon er gøy, dette skal vi jaggu gjøre mer
4. Neste gang stiller vi bedre forberedt

Våre karakterer:
Organisering: 5stars
Trasé: 3stars
Arena: 4stars
Persepotensiale: 4stars
Publikum: 4stars
Service: 4stars

Stravafiler:

Sykkel: https://www.strava.com/activities/4014765975
Svøm: https://www.strava.com/activities/4014779388
Løp: https://www.strava.com/activities/4014779475/overview

Video

Til slutt en liten videosnutt med Hove tri fra 2012

Hove tri https://triathlonboka.no/images/TA_M_AFter.jpg Super User