Tja etter Ironman København så blir det jo alltids et lite vakuum, men vi er utålmodige av natur. På planen hadde vi de tradisjonelle løpene Furumomila og Hytteplanmila, men grådigheten tok overhånd så vi meldte oss like godt på Oslo Maraton, hvor vi begge satte ny pers.

Nå skal det sies at det er veldig lenge siden vi har løpt maraton uten å ha syklet og svømt først, så det var ikke annet å vente egentlig. Men allikevel ikke verst med tanke på at vi hverken var fullt restituert etter København eller at Oslo maraton er spesielt «perse-vennlig». Videre utover høsten ble Tom Atle lurt med på Sykkelkross, og ble bitt av basillen. Det endte opp med at han kjørte full norgescup-runde for master.

Men dette skulle jo handle om 2019, så her er planene våre for 2019. Det første vi gjorde var å sikre oss en plass i Ironman Kalmar. Deretter meldte vi oss på «Tour Transalp» som er landeveisutgaven av Bike Transalp som Tom Atle syklet i år. Denne gangen skal vi sykle på lag sammen i miksklassen, noe vi gleder oss veldig til. Men vi starter sesongen med å sykle turrittutgaven av en av de hardeste vårklassikerne, nemlig Liege – Bastogne – Liege. Dette er et såkalt monument, altså en klassiker med svært høy status. «La Doyenne» (Den gamle damen) er kallenavnet på rittet som er 274km langt og har godt over 5000 høydemeter i form av en høydeprofil som ser ut som et sagblad. Vi har også lagt inn Dublin maraton på slutten av sesongen, og her håper vi å få god nok tid til å være godt forberedt og forbedre tidene våre. Tom Atle gleder seg til veldig til sykkelkross sesongen også, så det skal ikke bli kjedelig. Kjenner vi oss selv rett så blir det nok mer moro klemt inn innimellom i form av løp og ritt og kanskje noen triatloner.

Trening

I vinter, og utover våren har vi planer om å gjennomføre to treningscamper på hhv. Lanzarote i julen, og på Mallorca på vårparten får påsken. Dette er en oppskrift vi er relativt trygge på da vi har fulgt den de to foregående årene med suksess. I år må vi være i form litt uvant tidlig med tanke på "La Doyenne", men vi tror vi skal fikse det. Resten av sesongen er det satt av rikelig med plass, slik at vi skal få forberedt oss godt til de ulike konkurransene.

Oppdatert!

Da har Tom Atle meldt seg på Offroad Valdres, et 150km terrengsykkelritt med en mengde med stisykling, sammen med makker Tore Fonn. Marianne er påmeldt banketten samme kveld, så det skulle borge for en spennende dag og trivelig kveld.